u-firmakh-korolia-obnala-strielkovskoho-yakoho-zmi-nazyvaiut-protezhe-nardepa-hetmantseva-provely-obshuky

У фірмах "короля обнала" Стрєлковського, якого ЗМІ називають протеже нардепа Гетманцева, провели обшуки

 • 27672 переглядiв

Наразі детективи вживають заходи щодо встановлення остаточної суми збитків, завданих бюджету, але експертизами вже підтверджена сума у 767 млн грн.

Бюро економічної безпеки повідомило про вручення двох підозр та проведення 35 обшуків у компаніях, підконтрольних одному з найбільших конвертаторів України. На сайті БЕБ його називають "королем обналу", передає УНН.

За інформацію джерела у правоохоронних органах йдеться про "Стрелка"  - В’ячеслава Стрелковського, якого раніше РНБО внесло в санкційний список найбільших обнальщиків України, а згодом Президент позбавив громадянства.

БЕБ повідомляє, що за підрахунками аналітиків, обсяг фінансових операцій з ПДВ згадуваної групи компаній за 2020-2023 роки – 21 млрд грн. Наразі детективи вживають заходи щодо встановлення остаточної суми збитків, завданих бюджету, але експертизами вже підтверджена сума у 767 млн грн.

Розслідування охоплює період 2020 – 2023 років, поки існувала схема махінацій з ПДВ, не зважаючи на постійне оновлення керівництва податкової. Голова комітету Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомляв, що податкова припинила більшу частину тих системних схем зловживання з ПДВ, які мали місце за попередньої влади. Однак зі зміною керівництва у ДПС лише одне підприємство-постачальник фейкового податкового кредиту фірм Стрєлковського було заблоковано, решта його компаній продовжили працювати. 

У своєму розслідуванні блогер Сергій Іванов пов’язує це з підтримкою конвертаційних центрів "Стрелка" боку самого Гетманцева, якого вважають тіньовим куратором податкової.

У своєму останньому розслідуванні Іванов звинуватив нардепа у системних схемах з податками власних компаній, негласному керівництві податковою та співпраці з Стрелковським і королем контрабанди Альперіним. 

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Черкащині та в Сумах пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28319 переглядiв

    Атака рф на столицю: вже чотири жертви

     • 24839 переглядiв