ukenru
u-dfs-dali-poradu-platnikam-podatkiv-pri-zmini-prizvischa

У ДФС дали пораду платникам податків при зміні прізвища

 • 8608 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Фізичні особи - платники податків мають повідомити органи Державної фіскальної служби про зміну місця проживання чи прізвища протягом місяця. Про це УНН повідомили у прес-службі закарпатського підрозділу ДФС.

"Змінили місце проживання чи прізвище - вчасно поінформуйте органи ДФС. Фахівці органів ДФС Закарпаття наголошують, щоб уникнути непорозумінь з контролюючим органом, всі фізичні особи - платники податків зобов'язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну даних", - вказали у відомстві.

Як зазначається, це передбачено у Податковому кодексі України та у Положенні про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пояснили, чи треба платити податки з продажу будинку

"Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про реєстраційні дані, платники у визначений законодавством термін отримають податкові повідомлення - рішення про нараховані суми податків. Відтак зможуть виконати свій обов’язок зі сплати податків та уникнути фінансових санкцій", - додали у ДФС.

Для цього фізичним особам слід подати до контролюючих органів відповідні заяви за формою №5 ДР або формою №5 ДРП. Подаються вони особисто або через представника за податковою адресою (місцем проживання). 

Для заповнення заяв необхідні дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни даних. Внесення змін до Державного реєстру здійснюється протягом трьох робочих днів. В окремих випадках п’яти днів.

Українські Національні Новини

Політика