u-derzhspetszviazku-prohnozuiut-shcho-u-2024-rosiia-vdastsia-do-skladnishykh-kiberatak

У Держспецзв'язку прогнозують, що у 2024 росія вдасться до складніших кібератак

 • 39451 переглядiв

Українські експерти прогнозують більш складні російські кібератаки в 2024 році, потенційно з використанням штучного інтелекту.

Українські фахівці очікують, що у 2024 році росіяни будуть проводити проти України набагато складніші кібератаки, зокрема з застосуванням штучного інтелекту. Про це під час виступу на конференції SANS CyberThreat 2023 у Лондоні розповів фахівець Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA Назар Тимошик, передає УНН.

Деталі

За його словами, вже зараз окупанти залучають молодь і готують нове покоління хакерів.

Ми очікуємо, що атаки російських хакерських груп будуть більш складними, тому українські кіберзахисники – як спеціальних органів, так і бізнесу – мають бути до цього готовими

- заявив Тимошик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські кібератаки на українські фінансові компанії збільшилися втричі

Водночас він підкреслив, що рівень кіберзахищеності в Україні від 2022 року значно покращився. Зокрема завдяки технічній допомозі партнерів та обміну інформацією. Крім того, українські компанії почали більш фахово реагувати на кіберризики.

Доповнення 

Тимошик розповів учасникам заходу про зміну моделей поведінки, цілей і можливостей російського уряду та підконтрольних йому груп хакерів, яка відбулася в першій половині 2023 року. 

Ми дуже вдячні нашим британським партнерам за запрошення та можливість взяти участь у конференції. Це був незабутній досвід, який зміцнив нашу співпрацю та сприяв розвитку кібербезпеки в Україні та в усьому світі

- зазначив Назар Тимошик.

Нагадаємо

Кіберзлочинці, пов’язані з Росією та Китаєм, здійснили напад на найнебезпечніший ядерний об’єкт Британії "Селлафілд" - ступінь втрати даних і чи було видалено шкідливе програмне забезпечення - невідомо.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі