ukenru
u-biznesmeniv-shakhrayiv-znayshli-mayzhe-milyon-griven

У бізнесменів-шахраїв знайшли майже мільйон гривень

 • 13552 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Вчора, 16 квітня, в Сумах, під час обшуку офісного приміщення, у рамках кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків, було виявлено 20 печаток, майже 1 млн грн готівки, фінансово-бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, чекові книжки і банківські картки. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Сумської області.

Повідомляється, що правоохоронці викрили злочинну діяльність трьох осіб, спрямовану на ухилення від сплати податків.

Слідство встановило, що зазначені особи зареєстрували ряд підприємств, у тому числі й фіктивних, за допомогою яких здійснюють незаконні операції, зокрема переводять безготівкові кошти в готівку, незаконно формують податковий кредит з ПДВ та валові витрати з податку на прибуток підприємствам реального сектору економіки.

Триває досудове слідство за ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах) КК України. Вирішується питання про повідомлення про підозру особам, причетним до злочинної діяльності. Наразі накладено арешт на суму ліміту ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ у Державній фіскальній службі України та банківських установах.

Нагадаємо, в Києві судитимуть шахраїв, які обікрали пенсіонерів на майже півмільйона гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП