u-bilomu-domi-poperedyly-pro-zakinchennia-koshtiv-na-dopomohu-ukraini

У Білому домі попередили про закінчення коштів на допомогу Україні

 • 31778 переглядiв

Фінансування США для України може закінчитися до кінця року без дій Конгресу, попередила директор Білого дому з бюджету Шаланда Янг, повідомляє Financial Times, пише УНН.  

Деталі

"Білий дім виступив із різким попередженням про те, що у США до кінця року мають закінчитися кошти на допомогу Україні", - пише видання.

Попередження директора Білого дому з бюджету Шаланди Янг, у листі до лідерів Конгресу в понеділок є найбільш конкретною оцінкою ослаблення фінансової та військової підтримки України з боку Вашингтона, зазначається у матеріалі.

"Без дій Конгресу до кінця року у нас закінчаться ресурси для закупівлі додаткової зброї та обладнання для України та забезпечення обладнанням із військових запасів США", - написала Янг політичним лідерам обох партій.

"Не існує чарівного джерела фінансування, яке могло б задовольнити цей момент. У нас закінчуються гроші і майже немає часу", - сказала вона.

З її слів, "припинення потоку американської зброї та обладнання завдасть удару по колінах Україні на полі бою", зокрема, "підвищивши ймовірність російських військових перемог". Вона нагадала, що вже зараз пакети військової допомоги Україні від США стали меншими.

Янг сказала також, що Україні потрібна й економічна підтримка. "Якщо економіка України впаде, вони не зможуть продовжувати боротьбу, крапка", - написала вона. "путін це добре розуміє, тому росія зробила знищення української економіки центральною частиною своєї стратегії - що ви можете побачити в її атаках на український експорт зерна та енергетичну інфраструктуру", - додала вона.

Доповнення

Адміністрація президента Джо Байдена у жовтні звернулася до Конгресу з проханням виділити майже 106 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та забезпечення безпеки кордонів США.

Республіканці контролюють Палату представників із невеликою перевагою, і фінансування України стало політично спірним питанням для деяких правих законодавців.

Попередження Білого дому надійшло в той момент, коли країни-члени ЄС намагаються досягти бюджетної угоди в Брюсселі, згідно з якою Україні буде надано 50 мільярдів євро.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі