ukenru
u-beregovo-vikrili-cholovika-yakiy-u-sotsmerezhakh-zaklikav-do-viddilennya-zakarpattya

У Берегово викрили чоловіка, який у соцмережах закликав до "відділення" Закарпаття

 • 14267 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. У Закарпатській області Служба безпеки України викрила мешканця області, який закликав до зміни меж території України. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу управління Служби безпеки України у Закарпатській області.

"Кіберфахівці Служби безпеки України блокували у Закарпатській області діяльність місцевого мешканця області, який закликав до відокремлення окремих територій нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за попередніми даними слідства СБУ, мешканець міста Берегово створив низку акаунтів у соціальних мережах, через які поширював агітаційні заклики до порушення територіальної цілісності України. Зокрема, він закликав громадян підтримати відділення Закарпатської області від нашої держави.

"Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до порушення територіальної цілісності України", - зазначається у повідомленні.

Наразі фігуранту провадження слідчими органів безпеки повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Черкасах повідомили про підозру чоловіку, який у соцмережах розповсюджував матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП