ukenru
u-berdyansku-u-vikhovatelki-ditsadka-viyavili-tuberkuloz-obstezhat-181-ditinu

У Бердянську у виховательки дитсадка виявили туберкульоз: обстежать 181 дитину

 • 10689 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 21 вересня. УНН. У Бердянську Запорізької області лікарі протитуберкульозного диспансеру обстежать 181 дитину та 17 дорослих з дитсадка "Вишенька", через те, що у виховательки закладу виявили туберкульоз. Про це повідомили у прес-службі Бердянської міської ради, передає УНН.

Перевірити стан здоров’я дітей та дорослих, які контактували з захворілою вихователькою вирішили вчора на позаплановому засіданні Координаційної ради з питань протидії соціальним хворобам.

"Профілактичні заходи серед контактуючих осіб у зв’язку з реєстрацією захворювання у садку будуть стосуватися 181 дитини з 274 відвідувачів садку та 17 дорослих — працівників закладу. Будуть складені графіки обстеження, які доведуться до відома батьків. Усі ці заходи будуть проводитися тільки у присутності батьків чи законних представників дитини і на основі підписаної згоди. До речі, вже отримано 123 таких згоди з 181 потрібної", - проінформували в мерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна опинилася у топ-5 антирейтингу щодо туберкульозу

Також вирішили, що обстеження дітлахів буде проводитися не у медичному закладі, а в дитячому садку.

Щодо форми хвороби виховательки в.о. головного лікаря КУ "Бердянський протитуберкульозний диспансер" Олена Колесник-Федченко розповіла, що у хворої вірус туберкульозу не виділявся через слину, що знижує вірогідність захворювання тих, хто оточує.

Нагадаємо, у працівника дитячого садку в Чернігові виявили відкриту форму туберкульозу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП