u-berdiansku-okupanty-ne-viddaiut-batkam-tila-vbytykh-pidlitkiv-tyhrana-ohannisiana-y-mykyty-khanhanova

У Бердянську окупанти не віддають батькам тіла вбитих підлітків - Тиграна Оганнісяна й Микити Ханганова

 • 25490 переглядiв

Окупанти ймовірно приховують вбивства двох українських підлітків у Бердянську, тому не повертають їхні тіла батькам.

Де перебувають тіла українських підлітків, яких російські силовики вбили пів року тому, наразі невідомо. Можливою причиною цього може бути "намір приховати умисне вбивство". Про це повідомляє Радіо Свобода та передає УНН.

Деталі

За словами адвоката родини Оганнісян Андрія Яковлева, тіла вбитих хлопців досі не передані батькам. Невідомо де тіла українців, і в яких умовах перебувають або зберігаються.

Можна припустити, що вони все ж знаходяться в Бердянську у морзі. Проте довести це ми не можемо. 

- зазначає Яковлев.

Він також додає, що окупаційні представники можуть думати, що не віддаючи тіла вбитих хлопців, вони якимось чином вирішить цю справу зручно для себе. Тобто можливо є "намір приховати умисне вбивство", а не формальний привід – проведення експертизи та відкрита російськими слідчими справа за обвинуваченням українських хлопців.

Коли в голову постріл з близької відстані та, припустимо, у серце і не один. .. Коли всі бачать тіло, це є докази вчинення злочину, воєнного злочину

- наголошує адвокат.

Ворог на ТОТ розгортає мережу додаткових шпиталів у цивільних об’єктах - ЦНС27.12.23, 15:11

Як зазначається, похорон хлопців уже планувався. Був оголошений день відспівування та названа церква, де можна попрощатися з вбитими хлопцями. Втім церемонію скасували.

Була дата похорону, були могили, ритуальна служба готувалася. Батько (вбитого Микити Ханганова – ред.) був допущений, щоб впізнати (тіла – ред.). А після цього все, ніхто вже не мав доступу до тіл. Церква, коли їм сказали, що начебто це було самогубство, вони, нічого не перевіряючи, з цим погодилися

- зауважив Андрій Яковлев.

Сім’ї загиблих не отримали свідоцтва про смерть. Стан невизначеності настільки довго триває, що батьки вже не розуміють чому їм не повертають тіла їх дітей. Також, як вказує видання, на рідних хлопців в окупації здійснюється тиск. Вони відмовляються спілкуватися з пресою.

Серед загиблих на "Новочеркаську" є строковики - росЗМІ27.12.23, 15:50

Нагадаємо

У захопленому рф Бердянську, влітку 2023 року окупанти звинуватили у тероризмі та вбили двох підлітків: 16-річних Тиграна Оганесяна та Микиту Ханганова.

Повідомлялось, що тіла вбитих окупантами Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, були начебто перевезені до Мелітополя для проведення експертизи.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у червні цього року, трактував вбивство двох неповнолітніх хлопців у Бердянську, як позасудову страту.

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Серед загиблих на "Новочеркаську" є строковики - росЗМІ

     • 24175 переглядiв