ukenru
u-belgradi-proyshov-masoviy-miting-na-pidtrimku-prezidenta-vuchicha

У Белграді пройшов масовий мітинг на підтримку президента Вучича

 • 9721 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. У Белграді зібралися тисячі маніфестантів, які приїхали з усіх кінців країни, щоб висловити підтримку президенту Олександру Вучичу на тлі демонстрацій протесту, які проводяться опозицією протягом п'яти місяців. Як повідомляє Reuters, Вучич виступив з довгою промовою, закликавши своїх опонентів до діалогу. Глава держави, однак, попередив, що він і його прихильники, не збираються підкорятися ніяким ультиматумів, передає УНН.

Учасники мітингу, серед яких була і група барабанщиків, вітала президента скандуванням і прапорами, коли Олександр Вучич зійшов на сцену перед будівлею парламенту Сербії.

"У нас немає людини кращого, ніж Вучич, на роль нашого вождя, він - рятівник Сербії", - сказала кореспонденту Reuters 28-річна офіціантка з південного міста Ніш (вона назвала тільки своє ім'я).

У період війни на Балканах, в 1990-х роках, Вучич дотримувався крайніх націоналістичних поглядів. Пізніше, ще до обрання президентом в 2012 році, він прийняв європейські цінності, а його прихильники в союзі з соціалістами завоювали в парламенті 160 місць і 250-ти.

Опозиція, яка почала щотижневі протести в грудні минулого року, звинувачує Вучича в затиску свободи преси і, як висловлюються його опоненти, "злочинні дії", що оточують його людей, включаючи брата. Вучич рішуче відкидає всі звинувачення.

Нагадаємо, 13 квітня у Белграді перед будівлею Народної скупщини (парламенту) на площі Ніколи Пашича пройшла чергова акція протесту “Один на п’ять мільйонів”, яку противники Вучича проводять вже 19-ту суботу поспіль. Однак, 16 березня протести взяли більш радикальний характер. Тоді під час ходи кілька десятків людей увірвалися в будівлю національного телебачення Сербії. Прибулий на місце спецназ жандармерії витіснив їх з будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестуючі в Белграді закидали поліцію яйцями

Українські Національні Новини

Політика