ukenru
u-barseloni-vidbulas-sutichka-politsiyi-iz-separatistami-ye-zatrimani

У Барселоні відбулась сутичка поліції із сепаратистами, є затримані

 • 8806 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Іспанська поліція зіткнулася с каталонськими сепаратистами, які заблокували дороги у Барселоні через проведення зустрічі урядів Іспанії та Каталонії. Правоохоронці заарештували 11 протестувальників, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Прихильники незалежності Каталонії від Іспанії барикадували вулиці міста і околиць шинами і крокували під національними прапорами. Зазначається, що під час протестів сепаратисти спалили портрет Короля Філіпа IV. Від сутичок з поліцією постраждали 32 людини.

Протестувальники скаржаться на відсутність прогресу після незаконного референдуму і проголошення незалежності у 2017 році. "Ми нічого не досягли. Нас лише більше репресують. Ніхто не хоче насильства, але люди втомились", - розповів виданню 44-річний протестувальник Ян Толл.

Раніше повідомлялося, що сепаратисти розпочали протести через зустріч урядів Іспанії та Каталонії, на якій мали обговорити поглиблення автономії регіону.

Як повідомляв УНН, голова уряду Каталонії Кім Торра оголосив про початок 48-годинного "голодного страйку" на підтримку каталонських політиків, які перебувають у попередньому ув’язненні.

Нагадаємо, у вересні каталонський лідер заявив про намір відновити кампанію щодо відокремлення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центрального уряду в Мадриді провести референдум щодо більшої автономії.

Українські Національні Новини

Політика