tusk-pro-blokadu-na-polsko-ukrainskomu-kordoni-bezdiialnist-vlady-ne-mozhna-probachyty

Туск про блокаду на польсько-українському кордоні: бездіяльність влади не можна пробачити

 • 31055 переглядiв

Лідер опозиції у Польщі і претендент на посаду прем'єр-міністра країни Дональд Туск, оцінюючи ситуацію з блокуванням польськими перевізниками кордону з Україною, заявив у вівторок, що цю бездіяльність не можна пробачити, тому що таким чином ставляться під загрозу польсько-українські відносини і влада не дбає про польські інтереси, пише УНН з посиланням на wnp.pl.

Деталі

Польські перевізники з 6 листопада протестують на кордоні з Україною. Лідера PO Дональда Туска запитали про цей протест у вівторок у Сеймі. На коментар, що його уряду доведеться впоратися з цією проблемою за два тижні, він відповів: "не за два тижні". "Сьогодні (28 листопада - ред.) у мене зустріч з експертами і політиками, які будуть займатися цими питаннями", - підкреслив він. "Також сьогодні (28 листопада - ред.) вдень у нас брифінг, присвячений питанню перевізників і протесту на українському кордоні", - сказав керівник PO.

Говорячи про призначення нового уряду прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, він сказав, що "якщо вони вдають, що створили справжній уряд, то можуть вдавати, що мають справу зі справжніми проблемами". На думку Туска, "цю бездіяльність не можна пробачити". "Таким чином ми ставимо під загрозу польсько-українські відносини і не захищаємо польських інтересів", - підкреслив він.

"Ця влада ставить нас усіх у дуже складну ситуацію. PiS, Моравецький і Качинський погано, дуже дилетантськи, непрофесійно і дуже цинічно розіграли українську карту", ​​– зазначив політик. "На початку, коли це було доречно, вони демонстрували радикальну проукраїнську позицію, повністю забуваючи про польські інтереси", - зазначив Туск.

За його словами, "ми повинні жити в дружбі з Україною, підтримувати і водночас не нехтувати польськими інтересами". "Це повністю знехтували, а коли зрозуміли, що це обурює людей, почали розігрувати антиукраїнську карту, а потім відвернулися від проблеми на кордоні", - зазначив очільник PO. "Це скандал, тому що навіть у такому питанні, як протест водіїв, вони ставлять під загрозу наші фундаментальні інтереси та відносини з Україною, росією та Європою", - підкреслив Туск.

Доповнення

У Польщі 15 жовтня відбулися парламентські вибори. Президент країни Анджей Дуда доручив сформувати уряд Матеушу Моравецькому, представнику PiS, яка перемогла на виборах, і 27 листопада прийняв присягу у нового уряду. Уряд Моравецького має два тижні, щоб отримати вотум довіри у Сеймі, якщо це не вдасться, наступним право формувати новий кабінет міністрів матиме Дональд Туск.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог 128 разів обстріляв Херсонщину за добу: четверо поранених

     • 33630 переглядiв