ukenru
turechchina-pro-viynu-mi-zaklikayemo-storoni-stati-na-shlyakh-peregovoriv-yaknayshvidshe

Туреччина про війну: "Ми закликаємо сторони стати на шлях переговорів якнайшвидше"

 • 1126546 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Речник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що Анкара зробила інтенсивні дипломатичні зусилля, щоб зблизити сторони в російсько-українській війні, передає УНН посилаючись на Anadolu.

Цитата

"Ми закликаємо сторони стати на шлях, який дозволить врегулювати це питання шляхом переговорів якнайшвидше. Ми рекомендуємо. Ми докладаємо зусиль у цьому напрямку", - додав речник.

Деталі

За його словами, світ має зосередити свої зусилля на припиненні війни, але на основі справедливого та стійкого рішення, тобто на плані, який покладе край війні на основі територіальної цілісності та безпеки України.

Калин натякнув, що на порядку денному стоїть обмін полоненими між росією та Україною.

"Наші ініціативи в цьому напрямку тривають під керівництвом нашого президента, і ми хочемо досягти конкретних результатів у цьому плані", - сказав він.

Додамо

Туреччина неодноразово закликала Київ та Москву припинити війну шляхом переговорів.

На початку жовтня президент Зеленський підписав указ, згідно з яким проведення переговорів з росією неможливе, доки президентом там залишається володимир путін. Це сталося невдовзі після оголошення Москвою про анексію низки окупованих українських регіонів. Влада росії раніше заявляла, що готова до переговорів, але не готова обговорювати долю окупованих територій.

Українські Національні Новини

Новини Світу