ukenru
turchinov-ukrayina-spivpratsyuye-z-30-krayinami-svitu-u-sferi-kosmonavtiki

Турчинов: Україна співпрацює з 30 країнами світу у сфері космонавтики

 • 12819 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. У сфері космонавтики Україна активно співпрацює з 30 країнами світу, а провідні підприємства оборонної промисловості беруть активну участь у реалізації вітчизняної ракетної програми. Про це йдеться у зверненні секретаря Ради Національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітнього дня авіації і космонавтики, передає УНН з посиланням на прес-службу РНБО.

"У сфері космонавтики наша держава активно співпрацює з 30 країнами світу. Нещодавно підписано угоду з Європейським космічним агентством за програмою дистанційного зондування Землі з космосу Copernicus з метою подальшого використання отриманих даних і космічних технологій для протидії кризовим викликам та вирішення завдань в економічній, безпековій, науковій та інших сферах життєдіяльності. Космічні технології та інформаційні системи впроваджуються у сферу національної безпеки та оборони", - зазначено у зверненні Турчинова.

Також у зверненні він нагадав, що у минулому році за участю України були здійснені успішні пуски ракетоносіїв "Антарес" (Antares) - спільний проект із США, та ракетоносіїв "Вега" (Vega) за програмою Європейського космічного агентства (ESA).

У зверненні секретаря РНБО вказано також, що провідні підприємства оборонної промисловості беруть активну участь у реалізації вітчизняної ракетної програми, зокрема, створенні сучасних ракетних комплексів, ракет та їх комплектувальних виробів задля підвищення спроможностей Збройних сил України та створення потужного ракетного щита нашої держави.

Українські військово-транспортні літаки визнані одними з найкращих в світі, йдеться у зверненні.

Раніше УНН повідомляв, що ракета-носій Vega з українським двигуном успішно вивела на орбіту італійський супутник.

Українські Національні Новини

Політика