ukenru
tsvk-ta-nazk-planuye-zvernutis-do-natsbanku-schodo-problem-z-viborchimi-fondami

ЦВК та НАЗК планує звернутись до Нацбанку щодо проблем з виборчими фондами

 • 8892 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Центральна виборча комісія та Національне агентство з питань запобігання корупції планує звернутися до Національного банку України щодо запобігання проблемних питань, які вже виникали під час контролю виборчих фондів кандидатів у президенти України, на майбутніх парламентських виборах. Про це повідомила завідувач відділу контролю за використанням коштів секретаріату ЦВК Наталія Вадімова під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

“В обов’язковому порядку ми будемо звертатися до Національного банку України, опишемо всі ті питання і проблеми, які виникали під час контролю виборчих фондів, і звернемо увагу, щоб Нацбанк звернув увагу банків, щоб надалі, зокрема під час наступної виборчої кампанії з виборів народних депутатів України, цих порушень та невідповідностей не здійснювалося”, - зазначила Вадімова.

За її словами, деякі банки, які здійснювали контроль за формуванням та використанням виборчих фондів, не виконували норму неприйняття внесків від осіб, які, відповідно до закону, не мали права здійснювати ці внески, зокрема ті, які мали податковий борг на дату здійснення внеску.

Також траплялись затримки з відкриттям рахунків виборчих фондів та незарахуванням певних внесків на рахунки виборчих фондів.

Як пояснила Вадімова, вплинути безпосередньо на банки Центральна виборча комісія та Національне агентство із запобігання корупції не може, відтак заплановано відповідне звернення до Нацбанку.

Як повідомляв УНН, НАЗК знайшло порушення у 17 фінансових звітах кандидатів у президенти.

Українські Національні Новини

Політика