ukenru
tsvk-prosit-gpu-pereviriti-zakonnist-obshukiv-yaki-provelo-nabu

ЦВК просить ГПУ перевірити законність обшуків, які провело НАБУ

 • 13855 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Центральна виборча комісія ухвалила постанову про звернення до ГПУ, САП, Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції, НАБУ та Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронних діяльності щодо перевірки законності проведеного обшуку у будівлі ЦВК. Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК, передає кореспондент УНН.

"З етичних міркувань я доручаю проводити далі засідання ЦВК своєму заступнику Жанні Усенко-Чорній, а я покидаю засідання", - сказав М.Охендовський перед голосуванням.

Відповідну постанову підтримали 12 членів із 13 присутніх.

Зокрема у документі йдеться про те, що в ніч з 13 на 14 грудня 2016 року детективи НАБУ на основі ухвали Солом'янського районного суду Києва, провели обшук у кабінеті 401, що знаходиться у будівлі ЦВК.

У рішенні суду йдеться про те, що даний кабінет належить голові ЦВК М. Охендовському, проте у Центрвиборчкомі зазначили, що даний кабінет з червня 2007 року належить іншому члену ЦВК, про що він повідомив детективів, однак обшук все одно був проведений.

"Крім того після проведеного обшуку працівниками відділу телекомунікаційних мереж та системного адміністрування Реєстру управління захисту інформації та адміністрування систем Реєстру Служби розпорядника Державного реєстру виборців за зверненням члена ЦВК проведено обстеження автоматизованого робочого місця автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Державний реєстр виборців" розміщеного в робочому кабінеті 401 і користувачем якої він є, та зафіксовано, що фронт-панель системного блоку комп'ютера через який здійснюється доступ до ДРВ та кришка DVD-приводу зірвані, а АРМ ввімкнути не вдалося",- йдеться у поставі.

"У мене з багато питань до НАБУ. Чому кримінальне провадження розслідується півроку, а обшук проводиться вночі?" - сказала Ж.Усенко-Чорна.

Вона також наголосила, що не розуміє, чому детективи НАБУ провели обшук, знаючи, що це не кабінет М.Охендовського.

Українські Національні Новини

Політика