ukenru
tsvk-mozhut-onoviti-do-1-lipnya-parubiy

ЦВК можуть оновити до 1 липня – Парубій

 • 9219 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Голосування щодо оновлення складу ЦВК повинне відбутися до 1 липня. Про це під час засідання погоджувальної ради заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Довше як до 1 липня ми не можемо це питання переносити (оновлення ЦВК- ред.), оскільки виборча компанія розпочинається в кінці осені з початку зими. Але робота ЦВК починається швидше - вже з серпня. Тому розуміючи, як фракціям важко знайти формулу, я сказав, що ці консультації не можуть тривати безконечно. Я сподіваюсь що до 1 липня ми зможемо вийти в зал для узгодження", - повідомив А.Парубій.

Він додав, що відносно оновлення складу ЦВК не можна використовувати так зване "рейтингове голосування".

За його словами процедура голосування чітко прописана, і "будь-яка форма зміни (голосування – ред.)", може привести до судової тяганини через порушення процедури.

Як повідомляв УНН, призначення нових членів Центральної виборчої комісії блокується частиною народних депутатів різних фракцій, які бояться дострокових парламентських виборів. Про це заявив народний депутат, заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

Українські Національні Новини

Політика