ukenru
tsogo-roku-planuyut-restavruvati-sadibu-kotsyubinskogo-u-vinnitsi

Цього року планують реставрувати садибу Коцюбинського у Вінниці

 • 41319 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Садибу письменника Михайла Коцюбинського реставруватимуть у Вінниці з весни поточного року. Про це повідомила прес-служба Вінницької міської ради, передає УНН.

"Вже наприкінці весни у Вінниці розпочнуться роботи з реставрації пам’ятки архітектури національного значення "Садиба письменника і громадського діяча М.М.Коцюбинського". Планується реставрувати будинок, у якому жив М. Коцюбинський: відремонтувати та утеплити дах, відремонтувати підлогу, замінити вікна, вони, до речі, будуть дерев’яними, щоб максимально зберегти автентичний вигляд будівлі, буде зроблена сучасна система опалення", - повідомила прес-служба органу.

При цьому у міськраді уточнили, що крім реставрації будинку, де жив письменник, буде також осучаснена експозиція садиби. Також, за інформацією прес-служби, розпочнеться реставрація колишнього будинку гімназії по вулиці Монастирській, 4, що зведений у 1912 році для першої головної гімназії міста в південній частині "Мурів". Тут діяли одночасно жіноча та чоловіча гімназії. З 2 лютого по 6 березня 1919 р. у приміщенні розташовувалось Міністерство освіти УНР, оскільки в цей час у Вінниці зупинилась Директорія. Пізніше тут працювали різні навчальні заклади. Зараз там розташований Вінницький технічний ліцей. Крім того, в цьому році розпочнеться робота з виготовлення проектно-кошторисної документації на реставрацію пам’ятки архітектури місцевого значення "Житловий будинок залізничників".

Як пояснила в прес-службі, у місті і діє Програма реставрації об’єктів культурної спадщини на території м.Вінниці на 2018-2020 роки.
Нагадаємо, реставраційні роботи в Софійському соборі у Києві мали завершити впродовж 2018 року.

Українські Національні Новини

Суспільство