ukenru
tsk-schodo-budivnitstva-futbolnikh-maydanchikiv-vikhodit-za-ramki-svoyikh-povnovazhen-deputat

ТСК щодо будівництва футбольних майданчиків виходить за рамки своїх повноважень - депутат

 • 13362 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Сьогодні відбулося засідання ТСК Верховної Ради щодо розслідування можливого порушення законодавства при будівництві футбольних полів (у 2017-2018 роках) під егідою УАФ. Засідання проходило в закритому режимі за участю представників правоохоронних органів, і ОГП, зокрема. Про це УНН розповів секретар Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності, депутат від групи "За майбутнє" Сергій Мінько.

Він зазначив, що не має права на розголошення всієї інформації, що була озвучена під час засідання.

При цьому, на думку Мінько, робота ТСК сьогодні виходить за рамки своїх повноважень, оскільки її члени починають вивчати кримінальні справи правоохоронних органів, які не стосуються питань будівництва футбольних майданчиків.

"ТСК трохи виходить за рамки своїх функцій, і розглядає низку кримінальних справ, що невластиві її компетенції.

Я є секретарем правоохоронного Комітету ВР. І на нашому засіданні в середу, Генеральний прокурор чітко дав зрозуміти всім депутатам, що мало фактів, і немає осіб, кому можна вручити сьогодні підозри (у кримінальному провадженні щодо будівництва полів - ред.). Також він (Рябошапка - ред.) сказав, що тут є явний конфлікт двох сторін. І він по-своєму висловив побоювання, щодо того, щоб робота ТСК не була заполітизована. Щоб кримінальні справи не були використані в інтересах однієї чи іншої сторони", - сказав він.

Мінько вважає, що робота ТСК повинна бути завершена найближчим часом, оскільки вона повністю заблокувала реалізацію програми з будівництва футбольних майданчиків по всій країні.

"Я, як депутат-мажоритарник, як представник групи депутатів-мажоритарників, буду ініціювати відновлення цієї Програми", - уточнив він.

Як писав УНН, 5 лютого Генпрокурор України Рябошапка розповів про політичний підтекст роботи "футбольної" ТСК.

Також нагадаємо, за останні два роки, під егідою УАФ було побудовано понад 2000 футбольних міні-майданчиків і десятки спортивних стадіонів по всій Україні.

Українські Національні Новини

Політика