tsina-zolota-vstanovyla-piatyi-rekord-za-berezen

Ціна золота встановила п'ятий рекорд за березень

 • 23224 переглядiв

Ціни на золото досягли нового рекордного рівня в 2222,39 долара за унцію, що обумовлено очікуваннями зниження процентних ставок в США.

Золото уже вп'яте за цей місяць сягнуло рекордної позначки в ціні, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Спотова ціна золота зросла на 1,1%, досягнувши 2209,65 доларів за унцію після досягнення рекордного максимуму в 2222,39 доларів раніше в цей день. Ф'ючерси на золото в США підскочили на 2,4%, досягнувши 2212,40 доларів.

"Підйом цін розпочався після вчорашніх заяв Федеральної резервної системи, які фактично підтвердили її намір зрештою розпочати зниження процентних ставок у США. Настрої на ринку ф'ючерсів на золото дуже оптимістичні. Тож ваші хедж-фонди або будь-які інші короткострокові трейдери чи послідовники тренду очікують зростання цін, і я думаю, саме цей сегмент зараз керує ринком, тоді як фізичний ринок золота залишається досить млявим" - каже аналітик Julius Baer Карстен Менке.

Попри недавні високі рівні інфляції, голова Федеральної резервної системи США Джером Павелл висловив думку, що центральний банк США, мабуть, все ж таки зменшить процентні ставки на три чверті відсоткового пункта до кінця 2024 року. Однак це також буде залежати від майбутніх економічних даних.

Нагадаємо

Золото і біткоїн розглядаються інвесторами як активи-притулки в турбулентні часи, причому золото є стабільним активом, а біткоїн вважається цифровим еквівалентом, хоча вони мають різні базові фактори, що визначають їхні ціни.

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна золота встановила п'ятий рекорд за березень

     • 23224 переглядiв

    У Миколаєві пролунав вибух

     • 26329 переглядiв