tsina-u-194-razy-vyshche-startovoi-fond-derzhmaina-prodav-kolyshniu-umansku-vypravnu-koloniiu-za-29-milioniv-hryven

Ціна у 194 рази вище стартової: Фонд держмайна продав колишню Уманську виправну колонію за 29 мільйонів гривень

 • 22561 переглядiв

Фонд державного майна продав комплекс будівель колишньої Уманської виправної колонії на аукціоні за 29 мільйонів гривень, що в 194 рази перевищило стартову ціну в 149,4 тисячі гривень.

Фонд держмайна продав з аукціону комплексу будівель колишньої Уманської виправної колонії, за ціною, що у майже 200 разів перевищувала стартову пропозицію. Про це пише УНН з посиланням на заяву голови Фонду Віталія Коваля.

Деталі

Зазначається, що в аукціоні взяли участь 42 компанії. Стартова ціна колишньої колонії становила 149,4 тисячі гривень, фінальна — 29 мільйонів гривень. Таким чином під час торгів вартість об'єкта зросла у 194 рази.

Мінʼюст передає ФДМУ на продаж пенітенціарні установи, які не використовуються. Сьогоднішній лот складався із комплексу нежитлових будівель та споруд загальною площею 3143,5 кв.м. Серед них, учбово-виробничий корпус з підвалом колишньої виправної колонії та земельна ділянка під спорудами, площею 60 соток.

- розповів Коваль.

Понад 3 мільярди гривень: у Мінекономіки підрахували дохід від малої приватизації у 2023 році21.12.23, 15:55

Він також підкреслив, що продаж комплексу будівель колишньої Уманської виправної колонії це успішний приклад, який показує, що сьогодні ринок сам регулює вартість об’єктів.

Нагадаємо

Кабінет міністрів України передав готель "Козацький" до сфери управління Фонду державного майна у звʼязку з прийняттям рішення про його приватизацію.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Південна Корея зупинила судно, що прямувала з КНДР до рф

     • 22265 переглядiв