ukenru
tsina-importnogo-gazu-dlya-ukrayini-za-misyats-zrosla-na-6-5

Ціна імпортного газу для України за місяць зросла на 6,5%

 • 7342 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Середня митна вартість природного газу, який був імпортований Україною, зростає, у листопаді вона становила 730,66 долара США за 1 тис. куб. м, або ж на 6,56% більше, ніж місяцем раніше. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Мінекономіки.

Цитата:

"Обчислено середню митну вартість імпортного природного газу,.. у період з 01.11.2021 по 30.11.2021, яка становить 19 261,6465 грн, або 730,6559 доларів США за 1 тис. куб. м", - повідомили у Мінекономіки.

Місяцем раніше ціна становила 685,67 доларів США за 1 тис. куб. м. Ціна зростає вже кілька місяців.

Доповнення

Європа зіткнулася з енергетичною кризою через зростання споживання і подорожчання газу. На початку вересня ціни на блакитне паливо на Заході почали різко йти ввверх. Висока вартість газу спонукала уряди і компанії вдатися до інших джерел палива, що спричинило зростання цін і на інші енергоносії. На початку жовтня ціни на газ наближалися до рекордних 2 тисяч доларів за тисячу кубометрів, проте потім знизилися.

Різке зростання цін на енергоносії в поєднанні з недопоставками викликали звинувачення з боку європейських офіційних осіб в тому, що Росія обмежує поставки, щоб чинити тиск на владу з метою сертифікації нового трубопроводу. Зокрема, президент Росії Володимир Путін пообіцяв збільшити поставки газу, сказавши, що "Північний потік-2" може бути запущений "на наступний день після" такого схвалення.

Українські Національні Новини

Економіка