tse-forum-vidpovidalnikh-derzhav-v-op-vidreaguvali-na-zayavu-prezidenta-meksiki-doluchiti-do-mirnikh-peregovoriv-kreml

"Це форум відповідальних держав": в ОП відреагували на заяву президента Мексики долучити до мирних переговорів кремль

 • 359988 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував заяву лідера Мексики, що потрібно до переговорів у Саудівській Аравії долучити представників Кремля. Свої думки він висловив у телеграм-каналі, передає УНН.

Цитата

«Ми будемо раді бачити представників усіх країн, що поважають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на будь-яких зустрічах, присвячених імплементації Формули миру Президента Володимира Зеленського», — написав Єрмак.

Деталі

Він також заявив, що Україна буде безмежно рада, якщо Захід, Схід, Південь та Північ у цьому форматі спільно працюватимуть над відновленням системи світової безпеки.

Однак, «це форум відповідальних держав, які шанують міжнародне право й статут ООН. Тому росії там не буде», підсумував Андрій Єрмак.

Нагадаємо, Мексика закликає запросити Росію на зустріч щодо України у Саудівській Аравії. 

Контекст

Раніше газета Wall Street Journal повідомила з посиланням на дипломатів, що Саудівська Аравія має намір провести у серпні мирні переговори щодо України, на які запросять представників близько 30 країн, але там не буде росії. Серед запрошених Саудівською Аравією та Україною – Індонезія, Єгипет, Мексика, Чилі та Замбія. Свою участь підтвердили Велика Британія, ПАР, Польща та Євросоюз.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україну йде сильна спека: температура сягатиме 32-39 градусів

     • 495409 переглядiв