ukenru
trokh-politseyskikh-u-shvetsiyi-zvinuvatili-u-rozstrili-khloptsya-z-sindromom-dauna

Трьох поліцейських у Швеції звинуватили у розстрілі хлопця з синдромом Дауна

 • 8956 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Прокуратура Швеції висуне обвинувачення трьом поліцейським за стрілянину у 20-річного хлопця з синдромом Дауна та аутизмом, у результаті якої він помер у серпні минулого року. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Ерік Торелл помер під градом куль після того, як посеред ночі вибіг зі свого будинку в Стокгольмі, щоб погратися.

Поліцейські здійснили 25 пострілів у Торелла у дворі будинку, вважаючи, що іграшковий пістолет, який був у нього у руках, був справжньою зброєю. Торелл отримав три кулі. Дві кулі, включаючи ту, яка стала для нього смертельною, потрапили йому в спину.

"Я вирішив, що поліцейські, яким висунуто обвинувачення у стрільбі, діяли не за процедурами, які вони повинні були виконати, і якби вони це зробили, вони б зрозуміли, що Ерік - жертва - не становить загрози", - заявив прокурор Мартін Тайден.

Двом співробітникам були висунуті обвинувачення у проступку, а одному - у смерті іншої людини.

Тайден сказав, що поліцейські були виправдані у відкритті вогню по Тореллу, який не відреагував, коли його попросили опустити зброю, але що вони повинні були припинити вогонь, коли Торелл відвернувся від них.

Смерть Торелла викликала суспільний резонанс і порушила питання з приводу застосування шведською поліцією сили на ураження.

Нагадаємо, у США чотирирічна дитина випадково застрелила свого брата.

Українські Національні Новини

Новини Світу