transportuvannia-za-kordon-dlia-likuvannia-vzhe-190-medychnykh-evakuatsii-orhanizovano-moz-ta-partneramy-z-kvitnia-2022-roku

МОЗ організувало майже 200 медичних евакуацій до європейських клінік від початку великої війни

 • 18645 переглядiв

З квітня 2022 року Міністерство охорони здоров'я України організувало 190 медичних евакуацій, транспортувавши 4019 українців до 30 країн світу для отримання спеціалізованої медичної допомоги. Евакуації є безкоштовними та координуються з Європейською Комісією та іншими партнерами.

Міністерство охорони здоров'я України разом з Єврокомісією та партнерами, з квітня 2022 року, організували загалом 190 медичних евакуацій та перевезли 4019 українців спеціалізованим медичним транспортом з різних міст України до закордонних клінік 30 країн. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України, передає УНН.

Починаючи з квітня 2022 року та до цього часу тривають евакуаційні рейси, організовані МОЗ у співпраці з Єврокомісією та партнерами. Такі медичні евакуації відбуваються щотижня. Вони організовують для постраждалих українців, які потребують спеціалізованого лікування й реабілітації, їх транспортують до європейських клінік. (…) Загалом вже організовано 190 медичних евакуацій

- йдеться у повідомленні урядового порталу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випадок гепатиту А виявили на Київщині

Зазначається, що пацієнтів, яких складно лікувати, або навіть просто неможливо через постійні атаки та пошкоджену інфраструктуру, транспортують до клінік Євросоюзу для лікування та/або реабілітації. При цьому, як вказується, медична евакуація для пацієнтів та подальше лікування за кордоном є безоплатним.

Кожен випадок евакуації є індивідуальним та розглядається окремо. Алгоритм такий: МОЗ України подає запит на евакуацію та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони щодо готовності прийняти пацієнтів та забезпечити їм необхідне лікування. Далі МОЗ контактує з країною, що приймає пацієнтів, та узгоджує етапи й маршрути безпечного медичного транспортування.

Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі, а далі долучаються повітряні госпіталі.

Як вказує урядовий портал, на сьогодні вже понад 30 країн прийняли українців на лікування, зокрема Німеччина, Норвегія, Латвія, Литва, Польща, Франція, Італія, Данія, Швеція, Бельгія, Іспанія, Нідерланди тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС надав Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні дозволили самопідготовку до іспиту з теорії водіння

     • 16846 переглядiв

    У Кривому Розі під час повітряної тривоги пролунав вибух

     • 24042 переглядiв