ukenru
tramp-zayaviv-pro-plani-provesti-samit-g7-v-kemp-devidi

Трамп заявив про плани провести саміт G7 в Кемп-Девіді

 • 10184 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Президент США Дональд Трамп розглядає можливість провести саміт G7 в своїй заміській резиденції Кемп-Девід. Про це він написав у своєму Twitter, передає УНН.

"Тепер, коли наша країна" повертається до величі", я розглядаю питання про те, щоб перенести G7 на таку ж або близьку дату і провести його в Вашингтоні, в легендарному Кемп-Девіді", - написав Трамп.

Він зазначив, що проведення саміту в президентській резиденції стало б "прекрасним сигналом для всіх країн-учасників про повернення до нормального життя".

Відзначимо, що резиденція Кемп-Девід (офіційна назва - Naval Support Facility Thurmont) розташована в 100 км на північний захід від Вашингтона, в парку гори Катоктін, штат Меріленд.

У 1978 році на саміті в Кемп-Девіді було укладено попередню угоду, а в 1979 році у Вашингтоні підписали договір про мир між Ізраїлем і Єгиптом.

Раніше УНН писав, що Трамп через пандемію коронавірусу скасує очну зустріч лідерів G7 - замість цього червневий саміт може пройти в форматі відеоконференції.

Українські Національні Новини

Новини Світу