tramp-vs-kharris-harris-shcho-hovoriat-opytuvannia-pro-prezydentski-perehony-u-ssha

Трамп vs. Гарріс: що говорять опитування про президентські перегони у США

 • 14127 переглядiв

Згідно з опитуваннями, Дональд Трамп лідирує з 47% проти 45% у Камали Гарріс у потенційних президентських перегонах. Гарріс показує кращі результати, ніж Байден, проти Трампа в деяких недавніх опитуваннях.

Дональд Трамп, кандидат у президенти США від Республіканської партії, випереджає віцепрезидентку США Камалу Гарріс, яку підтримав президент Джо Байден, оголосивши про вихід із перегонів, на 2 пункти, пише The Hill із посиланням на останні середні дані опитувань, пише УНН.

Деталі

Згідно з сукупністю національних опитувань Трамп-Гарріс, ідеться про 47 відсотків проти 45 відсотків. Це приблизно стільки ж, як і перевага Трампа над Байденом - на 2,5 пункти, з підтримкою 46 відсотків проти 43,5 відсотка підтримки чинного президента.

З урахуванням незалежного кандидата Роберта Ф. Кеннеді-молодшого, Трамп може похвалитися перевагою над Гарріс на 6 пунктів, підтримкою 43 відсотків проти 37 відсотків, тоді як Кеннеді має 6 відсотків.

Прихильність до віцепрезидента США становить 38 відсотків, що трохи нижче, ніж у Байдена (41 відсоток).

"Прихильність до неї на національному рівні збігається з прихильністю до Байдена - це не дуже добре, - сказав Скотт Трантер, директор із науки про дані в Decision Desk HQ (DDHQ), за тиждень до того, як стало відомо про вихід Байдена з перегонів. - Однак її перевага в тому, що в неї немає всього того багажу, який є у Байдена, і виборці збираються по-новому поглянути на неї".

Перевага Трампа над Гарріс у середньому на 2 пункти помітно знизилася з приблизно 8 пунктів на початку року, та інші нещодавні опитування дають її прихильникам деяку причину для надії.

В опитуванні Economist/YouGov, проведеному в середині липня, приблизно 8 із 10 демократів заявили, що схвалюють те, що Гарріс стане кандидатом, якщо Байден піде, а трохи більше ніж чверть заявили, що, на їхню думку, у неї більше шансів перемогти Трампа, ніж у Байдена.

Опитування CBS News, опубліковане минулого тижня, показало, що Гарріс показує кращі результати, ніж Байден, проти Трампа: Гарріс відстає на 3 пункти, а Байден відстає на 5 пунктів.

Опитування CNN, опубліковане після перших президентських дебатів, під час яких виступ Байдена, що розчарував, поновив розмови про його виключення зі списку кандидатів, показало, що Гарріс перебуває ближче до Трампа, ніж Байден. Вона відставала від колишнього президента всього на 2 пункти, а Байден відставав на 6 пунктів.

В опитуванні, опублікованому раніше цього місяця, опитувальник демократичної партії Bendixen & Amandi Inc. оцінив, що віцепрезидент випереджає Трампа на 1 пункт.

У Гарріс найкращі можливості для того, щоб узяти на себе управління передвиборчим апаратом Байдена і системою збору коштів Національного комітету Демократичної партії (DNC) без надмірних юридичних складнощів, зазначають стратеги, і її порядок денний уже явно збігається з порядком денним Байдена.

Віцепрезиденту також 59 років, вона більш ніж на 20 років молодша за Байдена і є чорношкірою жінкою - якості, які можуть сподобатися ключовим демографічним групам серед демократичної бази, вказує видання.

Водночас гіпотетичні опитування Трамп-Гарріс в окремих штатах вказують на важку боротьбу. Байден відставав від Трампа на кількох ключових полях битв, перш ніж вибув з перегонів, і останні цифри припускають, що Гарріс зіткнеться з аналогічним.

За середніми даними DDHQ, Трамп може похвалитися перевагою приблизно в 9 очок у Неваді, 7 очок в Аризоні та 6 очок у Джорджії.

Трамп піднявся на 4 очки в Пенсильванії, на 1 очко у Вісконсині та менш ніж на пів очка в Мічигані, а Гарріс випереджає на 3 очки у Вірджинії.

Однак загалом даних опитувань, які перевіряють змагання Гарріс-Трамп, як і раніше, не так багато, як на національному рівні, так і на рівні штату, і ці середні значення ґрунтуються на шести або менше опитуваннях у кожному штаті.

Також увага вже переключилася на питання про те, хто міг би приєднатися до Гарріс як її кандидат на посаду віцепрезидента - і хоча не очікувалося, що вибір Трампа як віцепрезидента сильно вплине на виборців, потенційно це рішення могло б мати сильніший вплив на кандидатуру Гарріс.

Гарріс, щоб отримати офіційне схвалення як кандидатки, тепер має заручитися підтримкою більш ніж 3800 делегатів, яких Байден завоював упродовж усього процесу праймеріз, на тлі того, як партія наближається до Національного з'їзду Демократичної партії, призначеного на серпень у Чикаго.

Камала Харрис подтвердила намерение баллотироваться в президенты США21.07.2024, 23:51

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Знайдено уламки вертольота Robinson, який зник у якутії 19 липня

     • 13363 переглядiв

    57 шахтарів опинились під землею через обстріли на Донеччині

     • 36124 переглядiв