ukenru
tramp-v-ostanniy-den-svogo-prezidentstva-zbirayetsya-pomiluvati-do-100-osib

Трамп в останній день свого президентства збирається помилувати до 100 осіб

 • 16151 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Президент США Дональд Трамп 19 січня проведе свій останній повний день на посаді американського глави держави. Очікується, що у вівторок він помилує десятки людей, у тому числі засуджених злочинців. Про це повідомляє "Радіо Свобода", інформує УНН.

"За даними американських ЗМІ із посиланням на джерела у Білому домі, Трамп може помилувати від 60 до 100 людей, при чому, з різних соціальних груп. У переліку можуть опинитися реп-зірка Ліл Вейн і лікар Саломон Мельген, який сидить у в’язниці за шахрайство у сфері охорони здоров’я. Проте залишається невідомим, чи буде в списку ексрадник Білого дому Стів Беннон, заарештований за звинуваченнями у незаконному отриманні сотень тисяч доларів від донорів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Беннон, який був впливовим радником Трампа і допомагав керувати його кампанією 2016 року, не визнав себе винним за висунутими звинуваченнями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також невідомо, чи увійде до списку Руді Джуліані, особистий адвокат Трампа – прихильник хибних заяв президента про фальсифікації результатів голосування на президентських виборах 3 листопада, на яких переміг демократ Джо Байден.

"Ще одна непевність, чи спробує Трамп помилувати себе і чи включить у список свою доньку Іванку, зятя Джареда Кушнера або ж двох своїх дорослих синів – Дональда-молодшого і Еріка. Помилування для нього та членів його сім’ї буде превентивним, оскільки їм не вусунуто звинувачень у скоєнні злочинів. Аналітики кажуть, що така практика помилування не є конституційною, оскільки порушує принцип, згідно з яким людина не може бути сама собі суддею", - пишуть у ЗМІ.

Також, як повідомляє FOXnews, Трампа попросили помилувати засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, зокрема і популярна акторка Памела Андерсон. Однак, як пише видання, у Трампа не розглядають такої можливості. 

"Незважаючи на кампанію WikiLeaks щодо спроби помилування засновника Джуліана Ассанжа, президент, як очікується, не зробить цього", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, повноваження Дональда Трампа в якості президента США закінчуються завтра, 20 січня. Він має покинути Вашингтон зранку і вилетіти у свій клуб у Палм-Біч, штат Флорида. Байден вступає на посаду опівдні того ж дня.

Як повідомлялося раніше в УНН, Трамп вивчав можливість помилувати самого себе.

Нагадаємо, у грудні Трамп помилував Манафорта та Стоуна.

Українські Національні Новини

Новини Світу