ukenru
tramp-ne-prograv-prezidentski-vibori-u-2016-rotsi-zavdyaki-vtruchannyu-rosiyi-39-y-prezident-ssha-karter

Трамп не програв президентські вибори у 2016 році завдяки втручанню Росії - 39-й президент США Картер

 • 11669 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. 39-й президент США Джиммі Картер (роки президентства 20 січня 1977 р. – 20 січня 1981 р.) вважає, що американський лідер Дональд Трамп прийшов до влади нелегітимним способом, програвши президентські вибори у 2016 році. Відповідну думку він озвучив в п'ятницю в ході свого виступу на заході, організованому неурядовою організацією Центр Картера в місті Лізбург (штат Вірджинія), передає УНН.

"Немає сумнівів, що росіяни втрутились у вибори. І я думаю, що якщо б це втручання, масштаби якого, однак, не визначені, було повністю розслідуване, стало б очевидно, що Трамп насправді не виграв вибори в 2016 році. Він програв і був введений в посаду, тому що в його інтересах втрутилися росіяни", - сказав 94-річний колишній американський президент.

Йому також було поставлено питання про те, чи вважає він Трампа нелегітимним президентом. "Виходячи з того, що я сказав, а я від цього не відмовляюся", - відповів Картер, пішовши від прямої відповіді на питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп і Путін обговорили Україну

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що відносини Росії і США були зіпсовані розслідуванням щодо втручання Москви в американські вибори, яким займався спецпрокурор Роберт Мюллер.

Українські Національні Новини

Політика