ukenru
torik-u-niztsi-oblastey-pozaplanovo-vidklyuchali-svitlo-u-serednomu-na-ponad-20-godin

Торік у низці областей позапланово відключали світло у середньому на понад 20 годин

 • 7643 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Упродовж минулого року в низці областей позапланові відключення електроенергії тривали у середньому понад 20 годин. Про це повідомила прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), передає УНН.

За даними НКРЕКП, зокрема АТ "ДТЕК Донецькі електромережі" влаштовувало непланові відключення від подачі електроенергії споживачам тривалістю 1605 хвилин (понад 26 годин), АТ "Одесаобленерго" – 1221 хвилин (понад 20 години), ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" – 1337 (понад 22 години), а ТОВ "Затоцькі електричні мережі" – на 2358 хвилин (понад 39 годин).

При цьому, регулятор зазначив, що перерви електропостачання в Україні в 2,8 рази довші, ніж в країнах Європейського Союзу. Якщо середня тривалість перерв в електропостачанні минулого року в Україні склала 455 (планові) і 696 хвилин (непланові відключення), то у країнах ЄС цей показник складає 160 і 102 відповідно.

Нагадаємо, наприкінці березня на Донбасі понад 3 млн осіб можуть залишитися без води, так як виникла загроза відключення фільтрувальних і насосних станцій КП "Компанія Вода Донбасу" від електропостачання через борги компанії.

Українські Національні Новини

Економіка