ukenru
tkachenko-povidomiv-scho-zrobili-u-minkulti-dlya-rozvitku-kulturi-pid-chas-koronakrizi

Ткаченко повідомив, що зробили у Мінкульті для розвитку культури під час коронакризи

 • 15901 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. У Мінкульті, щоб культура не зазнала суттєвих втрат через COVID-19, виділили 1 млрд грн для профінансування збитків, а також розробили законопроект про туризм і запрацювала система рібейтів. Про це на брифінгу повідомив очільник Мінкульту Олександр Ткаченко, передає кореспондент УНН.

"Перед нами стояв виклик - не тільки як втримати можливості, щоб культура не зазнала суттєвих, ще більших втрат, але яким чином скористатися викликом, пов’язаним із "короною" для того, щоб надати поштовх культурі розвиватися і надати їй більшої ваги, ніж зазвичай вона мала в українській державі. Що для цього було зроблено? Завдяки закону №3377 було виділено 1 млрд грн для того, щоб можна було профінансувати збитки, яких зазнала креативна економіка та сфера культури. З них переважна більшість пішла через український культурний фонд та український інститут книги, для того, щоб можна було подолати наслідки тих збитків, яких зазнала креативна індустрія під час кризи. Також розроблено проект закону про туризм і запрацювала система рібейтів", - сказав Олександр Ткаченко.

Він зазначив, що не зважаючи на кризу в Україні, є зйомки іноземних продюсерів і у Мінкульті сподіваються, що продюсери зможуть скористатися цією системою.

Нагадаємо, у проект Державного бюджету на 2021 рік на Мінкульт виділили 7,5 млрд грн. Раніше ж Ткаченко хотів "креативно" подвоїти фінансування Мінкульту у 2021 році до понад 15 млрд гривень. Також Міністерство культури отримало 1 млрд грн з фонду боротьби COVID-19 для підтримки сфери культури та креативних індустрій, туризму та кіно.

Зазначимо, що законопроект №3377 Верховна Рада ухвалила у червні і він був спрямований на підтримку сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв’язку з карантином через поширення COVID-19. Основним положення законопроекту було поширення державної підтримки кінематографії.

Українські Національні Новини

Політика