tiktok-identifikuvala-rosiysku-merezhu-dezinformatsiyi-schodo-viyni-v-ukrayini-natsilenu-na-yevropeyskikh-koristuvachiv

TikTok ідентифікувала російську мережу дезінформації щодо війни в Україні, націлену на європейських користувачів

 • 962131 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Соціальна мережа TikTok ідентифікувала російську мережу дезінформації, яка протягом літа поширювала військову пропаганду про Україну серед понад ста тисяч європейських користувачів. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Bloomberg.

Деталі

TikTok оприлюднив звіт, поданий відповідно до Кодексу практики ЄС щодо дезінформації, добровільного зобов’язання онлайн-платформ боротися з дезінформацією в Інтернеті. Згідно з ним, близько 1700 акаунтів мережі з росії поширювали антиукраїнські повідомлення серед жителів Німеччини, Італії та Великобританії, транслюючи інформацію німецькою, італійською та англійською мовами. У період з липня по вересень 2022 року ці облікові записи залучили 133 564 підписників.

Видання зазначає, що наразі невідомо, чи була мережа пов'язана з російським урядом. Згідно зі звітом, під час створення відео ці користувачі за допомогою синтезу мовлення поширювали проросійські заяви мовами, рідними для країн, на які він націлений.

"Ми побачимо це більше в таких кампаніях, особливо з розвитком штучного інтелекту. Я припускаю, що це ускладнює виявлення таких типів кампаній і робить речі більш правдоподібними для тих, на кого вони спрямовані", - сказала головний виконавчий директор і засновник Anchor Change Кеті Гарбат.

У відповідь компанія працювала з місцевими спеціалістами з перевірки фактів, щоб розробити вказівки для своєї команди модераторів контенту щодо виявлення та видалення відео з дезінформацією та облікових записів, які їх поширюють. Компанія також вжила заходів, зокрема додала мітку до облікових записів, які свідомо належать контрольованим державою ЗМІ, і заблокувала показ прямих трансляцій користувачів із росії та України користувачам із країн ЄС.

Нагадаємо

У межах кампаній з дезінформації російський уряд підтримує фейкові ЗМІ, які видають себе за міжнародні, таким чином намагаючись підірвати європейську підтримку Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі