tesla-vidklykaie-ponad-2-miliony-svoikh-avtomobiliv-cherez-seriozni-problemy-z-avtopilotom

Tesla відкликає понад 2 мільйони своїх автомобілів через серйозні проблеми з автопілотом

 • 37176 переглядiв

Tesla відкликає понад 2 мільйони автомобілів через проблеми з системою автопілота, які можуть підвищити ризики аварій, що вимагає оновлення програмного забезпечення в декількох моделях.

Американський виробник електромобілів Tesla відкликає понад два мільйони автомобілів після того, як регулятори США виявили, що її система допомоги водієві Autopilot була частково несправною. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Tesla відкликає 2 мільйони своїх автомобілів на дорогах США, щоб обмежити використання функції автопілота після дворічного розслідування американськими регуляторами безпеки приблизно 1000 аварій, у яких була задіяна ця функція. У заяві про відкликання компанія Tesla заявила, що програмне забезпечення системи керування автопілотом "може бути недостатнім для запобігання неправильному використанню драйвера" і може збільшити ризик аварії.

Таким чином, компанія має встановити оновлення програмного забезпечення, - це стосується різних моделей автомобілів S, X, 3 і Y.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з Київстаром: джерела заявляють про обшуки в компанії

Довідка

Автопілот Tesla призначений для того, щоб дозволити автомобілям автоматично керувати, прискорюватися та гальмувати в межах своєї смуги, тоді як розширений автопілот може допомогти змінювати смуги руху на шосе, але не робить автомобілі автономними. Одним із компонентів автопілота є автокермування, яке підтримує встановлену швидкість або дистанцію слідування та працює, щоб утримувати автомобіль на смузі руху.

Доповнення

Влада США вже більше двох років розслідує, чи достатньо гарантовано, що водії дійсно зосереджують свою увагу на дорожньому русі під час використання автопілота. Компанія Tesla раніше це не коментувала.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що Tesla Cybertruck виявлено не відповідним до стандартів безпеки Європи, оскільки на Старому Континенті регламент забороняє виступаючі краї автомобіля - кузов має бути заокруглений щонайменше на 3,2 міліметра. Досягти такої форми в Cybertruck наразі неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla програла суд у Швеції на тлі страйку працівників свого заводу

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Нічна атака рф на Херсон: постраждала 80-річна жінка

     • 31039 переглядiв

    У Мелітополі вранці пролунав вибув - Федоров

     • 33700 переглядiв