ukenru
termin-zhittya-alkogolyu-yak-zberigati-mitsni-spirtni-napoyi

"Термін життя" алкоголю: як зберігати міцні спиртні напої

 • 272119 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Правильне зберігання спиртних напоїв - ціле мистецтво. А неправильне - непоправно зіпсує смак колекційного коньяку або односолодового віскі. Як довго можна зберігати міцні спиртні напої у відкоркованих пляшках - читайте в матеріалі УНН.

Як зберігати коньяк

Цей благородний напій досить швидко видихається. Максимальний термін зберігання початої пляшки - тиждень.

Хороший варіант зберігання - фляжка з щільною кришкою, але і в такому вигляді коньяк краще випити за 2-3 дні. Герметична кришка збереже букет і аромат напою, а фляжку, при необхідності, можна взяти з собою.

Якщо після весілля, корпоративу чи іншого святкування залишилося кілька відкритих пляшок коньяку - їх у жодному разі не можна зливати в один графин або пляшку. Після таких нехитрих маніпуляцій напій буде безнадійно зіпсований.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції KOKTEBEL: коли захоплення стає пристрастю - народжується шедевр

Що робити з недопитим віскі

Правило єдине і просте: недопите віскі потрібно допити. Адже як тільки ви відкоркували пляшку, і повітря потрапило всередину, смакові якості напою починають потроху погіршуватися.

Якщо ви точно не збираєтеся пити віскі у найближчий тиждень, можна перелити напій в меншу пляшку або графин, щоб контакт з повітрям був мінімальним. Шийку пляшки варто закрити герметичною кришкою, а посудину - поставити в сухе прохолодне місце. Але тільки не в холодильник, адже перемерзлий віскі втрачає свій букет і аромат. У "рідний" пляшці напій можна зберігати не довше трьох місяців, у меншій тарі з дотриманням всіх умов - до року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольні традиції: що і як п'ють жителі різних країн

Що робити з недопитою горілкою

Закриту пляшку горілки зберігають при стабільній температурі в темному прохолодному місці, в вертикальному положенні. Для початої пляшки це теж вірно, але як тільки ви відкрили кришку - спирти почнуть випаровуватися. Щоб горілка з пляшки випарувалася повністю, потрібен не один рік, але процес прискорюється, якщо залишити посудину відкритою. Якщо в найближчих планах - допити горілку, її треба перелити в маленьку тару і закрити щільною кришкою. Чим менша поверхня дотику напою з повітрям, тим повільніше він окислюється і випаровується. Це вірно абсолютно для всіх видів і сортів алкоголю.

Нагадаємо, за два роки ціни на алкоголь в Україні виросли більш ніж 17%.

Також нагадаємо, Держстат зафіксував зростання попиту на українські коньяки.

У ТОП брендів, які є найбільш споживаними на сьогодні, увійшли коньяки: "Koktebel", "Шустов", "Грінвіч", "Жан-Жак" і "Таврія".

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу