ukenru
terakt-v-zaporizhzhi-sbu-zatrimala-cholovika-z-vibukhivkoyu

У Запоріжжі запобігли теракту: затримано чоловіка з вибухівкою у милиці

 • 135732 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Служба безпеки України затримала 56-річного чоловіка, який планував влаштувати теракт у Запоріжжі. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу СБУ.

Деталі

Зловмисником виявився житель Дніпра, 1966 року народження. Він хотів посіяти хаос та паніку у Запоріжжі і для цього спланував злочин на об’єкті масового скупчення людей у центрі міста. 

Чоловік намагався "заплутати сліди", тому за два дні до запланованої дати теракту прибув у місто із західного регіону.

Цитата

"Вибуховий пристрій виготовив сам і замаскував його під милицю. В її порожнину було вмонтовано піропатрон, а вибухову речовину з метою посилення ефекту ураження підозрюваний начинив цвяхами та болтами", - йдеться в повідомленні.

Додамо

СБУ вдалося розкрити злочинні наміри чоловіка і спрацювати на випередження. Українська спецслужба затримала його у "підпільному" помешканні, а вибухівку було знешкоджено.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії, затриманий дає покази. Відпрацьовують версію причетності російських спецслужб до підготовки злочину.

Нагадаємо 

З початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки України ліквідувала понад 140 ворожих ДРГ (диверсійно-розслудувальна група) та викрила 4 тис. колаборантів, зокрема, під час спецоперації на Харківщині взяла в полон 11 російських снайперів.

У Києві контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Віктора Медведчука "Український вибір" за підозрою у співпраці зі спецслужбами рф.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП