tayvan-zafiksuvav-prokhid-kitayskogo-avianostsya-u-skladi-grupi-cherez-tayvansku-protoku

Тайвань зафіксував прохід китайського авіаносця у складі групи через Тайванську протоку

 • 53665 переглядiв

Деталі

У заяві міністерства оборони Тайваню ідеться, що військово-морське з'єднання на чолі з авіаносцем "Шаньдун" увійшло у вузьку Тайванську протоку в середу вдень, пливучи в північному напрямку, але тримаючись китайської сторони серединної лінії водного шляху, яка є неофіційним бар'єром між цими двома країнами.

Станом на ранок четверга китайська авіаносна група пройшла через протоку та перебувала у водах біля північі Тайваню, продовжуючи рух на північ, повідомило міністерство оборони Тайваню. Тайвань, як вказано, постійно уважно стежить за військовою діяльністю Китаю через свої спільні системи розвідки та спостереження.

Доповнення

Китай стверджує, що Тайванська протока не є міжнародним водним шляхом і що тільки КНР має там суверенітет, який заперечують і Тайвань, і Сполучені Штати. США періодично відправляють військові кораблі через протоку, останній раз минулого тижня, тоді їх супроводжував канадський фрегат.

Нагадаємо

Згідно з заявою глави Китаю Сі Цзіньпіня у вересні 2023 року, - жодна сила не зможе перешкодити поверненню Тайваню під контроль Пекіна.

Президент США Джо Байден і глава КНР Сі Цзіньпін планують провести двосторонні переговори в Сан-Франциско 15 листопада.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі