ukenru
tayvan-vimagaye-vid-kitayu-miru-ta-povagi

Тайвань вимагає від Китаю миру та поваги

 • 13857 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Китай має знайти мирне розв’язання суперечностей з Тайванем і поважати його демократичні цінності. Про це заявила тайванський президент Цай Інвень, повідомляє УНН з посиланням на Reuters

"Я хочу закликати Китай визнати існування Республіки Китай на Тайвані", - сказала Інвень, підкреслюючи самостійність своєї держави, що раніше контролювала весь материковий Китай.

За її словами, Китай, що вважає Тайвань своєю провінцією, має поважати право 23 млн тайванців на свободу і демократію, і знайти мирний шлях для вирішення суперечок. Повідомляється, що Інвень зробила таку заяву напередодні виступу китайського президента Сі Цзіньпіна щодо Тайваню.

Китай чинив тиск на Інвень з тих пір як вона зайняла президентський пост у 2016 році та примусив іноземних авіаперевізників позначати аеропорти у Тайвані як китайські через побоювання щодо посилення незалежності острову.

Також Китай проводить регулярні військово-морські вчення довкола Тайваню.

Нагадаємо, у Тайвані відбувся референдум щодо назви національної збірної на Олімпійських іграх, де через тиск Китаю вона виступає під назвою "Китайський Тайбей". Також референдум був направлений на визнання та розширення прав ЛГБТ-людей. 

Раніше УНН повідомляв, що у Гонконзі пройшов марш за демократію та незалежність від Китаю.

Українські Національні Новини

Новини Світу