ukenru
tarpan-davno-pratsyuye-na-rosiyski-interesi-u-vr-gotuyut-zapiti-do-pravookhorontsiv

"Тарпан давно працює на російські інтереси" - у ВР готують запити до правоохоронців

 • 445290 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Народна депутатка від “Голосу” Соломія Бобровська заявила, що буде готувати депутатські звернення щодо стану розслідування справ стосовно одеського ексдепутата Руслана Тарпана - головного підозрюваного у справі щодо розкрадання держкоштів під час будування проекту “Глибоководний випуск”. Про це вона розповіла журналістам УНН та наголосила, що всі кримінальні провадження, які наразі відкриті щодо Тарпана, мають закінчитися обвинувальними вироками.

Цитата

“Я буду робити все можливе для того, щоб такі, як Тарпан, були притягнуті до відповідальності. Від мене будуть депутатські звернення щодо стану розслідування справ з повідомленням і наголошенням на фактах, які слідство обов'язково має взяти до уваги (...) По Тарпану є кілька відкритих кримінальних проваджень, маємо прослідкувати, щоб вони закінчилися обвинувальними вироками, і питання щодо того, чи він є колаборантом, відпаде само собою”, - заявила вона.

Бобровська підкреслила, що, на її думку, Тарпан є колаборантом, який прямо чи опосередковано співпрацював та співпрацює з росією.

”На мою суб'єктивну думку, він (Тарпан - ред.) є колаборантом, який прямо і непрямо допомагав російським і проросійським силам в Україні руйнувати Україну зсередини: інформаційно, економічно, політично. Але політичних оцінок недостатньо. Громадяни мають припинити обирати таких до Верховної Ради та місцевих рад, будь-кому, хто з чистою репутацією, має бути соромно потиснути руку чи опинитися на одному заході з такою людиною”, - наголосила народний депутат.

Також Бобровська нагадала, що саме Руслан Тарпан у двотисячних був ініціатором встановлення пам'ятника Катерині в Одесі, а також “давав на це гроші. Він вже дуже давно працює на російські інтереси”, - вважає депутатка.

Нагадаємо

Руслан Тарпан з 2017 року перебуває за межами України. Через свої махінації на проекті “Глибоководний випуск” він ще тоді розшукувався МВС (і досі) та вже перебуває у міждержавному розшуку. Нещодавно йому обрали запобіжний захід у вигляді заочного тримання під вартою.

Наразі ж прокуратура займається підготовкою документів з метою його екстрадиції з ОАЕ, де той скоріш за все перебуває, в Україну.

До теми

Журналістам УНН вдалося дізнатися, що низка компаній, прямо чи опосередковано пов'язаних з Тарпаном (“Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”), контролюються з росії. Принаймні особа, яка входить до складу засновників кожної з вищеперерахованих ТОВ, - Раміль Шайдуллін, - є громадянином рф.

На зв'язки Тарпана з рф раніше звернули увагу журналісти "СтопКору", виявивши іменну подяку Тарпану від російського ФСО.

А за даними розслідування українського видання "Коментарі", привласнені кошти з “Глибоководного випуску” могли виводитися Русланом Тарпаном до рф.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП