ukenru
tarif-na-peredachu-elektroenergiyi-mozhut-zbilshiti-na-22-2

Тариф на передачу електроенергії можуть збільшити на 22,2%

 • 28484 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), розглядає варіант підвищити тариф НЕК "Укренерго" на послуги із передачі електроенергії із 1 січня 2024 року на 22,2% - до 592,89 грн/МВт-год, повідомляє УНН з посиланням на дані на сайті регулятора.

Деталі

Як повідомили у комісії, НКРЕКП входить у регуляторну процедуру щодо перегляду тарифів для НЕК "Укренерго", на розподіл та для постачальників універсальних послуг на 2024 рік.

"16 листопада 2023 року НКРЕКП ухвалила рішення про схвалення проєктів відповідних постанов про коригування тарифів на послуги з передачі електричної енергії, на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК "Укренерго", а також на послуги з розподілу електричної енергії із застосуванням стимулюючого регулювання, із застосуванням методології "Витрати+" та на послуги постачальників універсальних послуг на 2024 рік", - вказали у регуляторі.

Як передбачається проектом, тариф на послуги з передачі електричної енергії для користувачів системи (крім підприємств «зеленої» електрометалургії) на 2024 рік становитиме 592,89 грн/МВт-год (без урахування податку на додану вартість). Тариф на послуги з передачі електричної енергії для підприємств «зеленої» металургії на 2024 рік становитиме 412,68 грн/МВт-год (без урахування податку на додану вартість).

Також НКРЕКП планує збільшити тариф на диспетчерське управління із 1 січня 2024 року на 5% - до 100,37 грн/МВт-год (без урахування податку на додану вартість).

Зазначені проєкти постанов разом з обґрунтувальними матеріалами, як вказано, будуть оприлюднені на офіційному вебсайті регулятора з метою одержання зауважень і пропозицій.

Цитата

«Сьогоднішніми рішеннями ми входимо в регуляторну процедуру щодо перегляду тарифів на передачу, диспетчеризацію, розподіл електроенергії та для постачальників універсальних послуг на наступний рік. Це дуже важливі питання для ринку, тому ми маємо відповідально поставитись до їх прийняття. Наголошую, що остаточні рішення будуть прийматись з урахуванням інтересів усіх сторін, зокрема, споживачів, держави та гравців ринку», - зазначив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Доповнення 

З 1 липня 2023 року тариф на послуги з передачі електричної енергії для користувачів системи (крім підприємств «зеленої» електрометалургії) становить 485,10 грн/МВт-год (без урахування податку на додану вартість). Тариф на послуги з передачі електричної енергії для підприємств «зеленої» електрометалургії у 2023 році - 209,42 грн/МВт-год (без урахування податку на додану вартість).

З 1 липня 2023 року тариф на диспетчерське управління становив - до 95,54 грн/МВт-год (без урахування податку на додану вартість).

Українські Національні Новини

Економіка