ukenru
taliban-ogolosiv-pochatok-vesnyanogo-nastupu-na-tli-peregovoriv-pro-mir

"Талібан" оголосив початок весняного наступу на тлі переговорів про мир

 • 10775 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Таліби в Афганістані у п'ятницю оголосили про початок свого весняного наступу, незважаючи на переговори про мир зі Сполученими Штатами. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Заява прозвучала напередодні важливого зібрання афганців, яке покликане обговорити резолюцію щодо затяжної війни і можливого виведення американських військ з країни.

Таліби випустили довге послання на п'яти мовах, включаючи англійську, заявивши, що бойові дії триватимуть, поки іноземні сили залишаються в Афганістані.

Це оголошення - те, що угруповання робить щороку, хоча напади талібів ніколи не припинялися навіть у суворі зимові місяці. Таліби щодня здійснюють напади на афганські сили безпеки і війська НАТО, відзначає видання.

Зовсім недавно, 8 квітня, у результаті нападу талібів поблизу головної авіабази США в Афганістані загинули три морських піхотинці.

Нагадаємо, у лютому газета The New York Times повідомила, що збройні сили США значно посилили в останні місяці атаки проти бойовиків руху "Талібан" в Афганістані з тим, щоб змусити їх якомога швидше укласти мирну угоду з афганською владою. 

Українські Національні Новини

Новини Світу