taksyst-inozemets-otrymav-8-rokiv-za-smertelne-pobyttia-pishokhoda-v-kyievi

Таксист-іноземець отримав 8 років за смертельне побиття пішохода в Києві

 • 27032 переглядiв

Київський апеляційний суд засудив таксиста до 8 років ув'язнення за смертельне побиття пішохода в центрі Києва у 2021 році. Суд підтримав прокуратуру, змінивши кваліфікацію злочину на умисне тяжке тілесне ушкодження.

Київській апеляційний суд підтримав прокуратуру та присудив 8 років позбавлення волі таксисту, громадянину Азербайджану, який в 2021 році на вул. Городецького в Києві ударив 52-річного пішохода через зауваження, внаслідок чого чоловік помер. Про це повідомила Київська міська прокуратура, пише УНН.

Деталі

Київській апеляційний суд став на сторону прокуратури, яка оскаржила вирок суду першої інстанції у резонансній справі щодо смертельного побиття пішохода в центрі Києва. У 2021 році водій таксі, 29-річний громадянин Азербайджану, не пропустив пішохода та ледве не скоїв наїзд на нього на переході по вул. Городецького в Києві. 52-річний пішохід зробив йому зауваження. Водій вийшов з автомобіля та завдав пішоходу два удари в область голови, від яких потерпілий впав на бруківку та помер.

Згідно пред'явленого обвинувачення таксисту інкримінувалось умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Однак суд першої інстанції змінив кримінально-правову кваліфікацію вказаного злочину на більш м'яку - вбивство, вчинене через необережність (ч. 1 ст. 119 КК України) та засудив обвинуваченого до 4 років позбавлення волі.

Не погоджуючись із вироком суду та зміною кваліфікації, прокурори оскаржили рішення суду в апеляції

- йдеться в повідомленні.

Колегія Київського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу Печерської окружної прокуратури міста Києва в частині кваліфікації злочину та частково з приводу покарання, визнала обвинуваченого винним саме за ч. 2 ст. 121 КК України в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що потягло смерть потерпілого та призначила покарання - 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо

Верховний Суд залишив у силі вирок у вигляді 15 років позбавлення волі для чоловіка, який був засуджений за вбивство у 2019 році дівчини на Лисій Горі в Харкові, коли йому було 16 років.

У Києві таксиста підозрюють у спробі привласнити 400 тисяч гривень, які забула дружина зниклого безвісти військового25.06.24, 12:36

Анастасія Рябоконь

Київ

    Популярні

    Новини по темі