tak-zvanyi-humanitarnyi-shtab-hroismana-piarytsia-na-produktovykh-naborakh-za-biudzhetni-koshty-zmi

Так званий "гуманітарний штаб" Гройсмана піариться на продуктових наборах за бюджетні кошти – ЗМІ

 • 31109 переглядiв

Гуманітарний штаб Володимира Гройсмана у Вінниці звинувачують у розповсюдженні продуктових наборів, які купувалися за бюджетні кошти.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб на Вінниччині, який очолює експрем’єр Володимир Гройсман піариться на продуктових наборах, до яких не має жодного відношення. Про це пише місцевий tg-канал "Воєнно-політична арена Вінниччини", повідомляє УНН.

Деталі

Зокрема, видання припускає що продуктові набори купувалися за бюджетні кошти.

"Знову продуктові пакети з партійними логотипами і знову бюджетні кошти. Ми, чесно, сподівались, що хоча б цей, корисний і дійсно необхідний для вразливих верств населення вид благодійності, місцеві політики та чиновники проводять за власні кошти. За кошти власних благодійних, громадських організацій, долучають соціально-відповідальний бізнес, депутатів-бізнесменів, партійних рітейлерів та забудовників і так далі. Але навіть наша редакція, яка бачила багато і різного у місцевій політиці, була спантеличена. Бо якщо наша інформація підтвердиться, це буде highway to Hell", - пише "Воєнно-політична арена Вінниччини".

Видання цитує офіційне повідомлення Вінницької міської ради про роздачу продуктових наборів, в якому вже у першому реченні згадується штаб Гройсмана.

"Департамент соціальної політики міської ради спільно з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом розпочали роздавати продуктові набори переселенцям, людям з інвалідністю I групи та родинам, де є діти з інвалідністю, багатодітним сім’ям, родинам полеглих та безвісти зниклих Захисників і Захисниць, підопічним Терцентру. Загалом сьогодні отримали пакунки близько 2 тисяч містян. Упродовж 20 днів набори з продуктами роздадуть 20 тисячам вінничан" - йдеться у повідомленні Вінницької міськради.

А також звертає увагу на приписку в кінці, яка нагадує тим, хто забув, чиїм рішенням був створений штаб, і хто "благородно" погодився його очолити.

"Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман", - пише Вінницька міськрада.

Нагадаємо

Ми вже писали про те, що експрем’єр та його соратники по партії "Українська стратегія Гройсмана" використовують згаданий штаб виключно для власного піару.

Зокрема, у жовтні виник скандал, коли Гройсман гучно попіарився на передачі до лав ЗСУ п’яти позашляховиків-ловців шахедів та більш ніж 200 дронів. І досить швидко з'ясувалося, що позашляховики, і дрони купувалися міською радою за бюджетні кошти.

При цьому, у Винницькій міській раді не вбачають нічого поганого у тому, що сторонній політик приписує собі заслугу в допомозі ЗСУ за кошти простих вінничан.

Додатково

Одним з ключових членів штабу Гройсмана є його вірний соратник Володимир Кістіон – перший заступник голови Вінницької обласної ради, депутат від "Української стратегії Гройсмана" Володимир Кістіон.

Свій кар’єрній зліт від починав з керівника "Вінницяоблводоканалу", потім був заступником мера Гройсмана, працював з ним в апараті Верховної Ради, у квітні 2016 року, коли Гройсман очолював уряд, Кістіон став віце-прем’єром.

На початку 2019 року прізвище Кістіона звучало в контексті кримінального провадження щодо схеми привласнення бюджетних коштів. А до однієї з фірм, через яку відмивалися гроші був причетний син Володимира Кістіона.

Ще раніше стало відомо, що на землях, які були відчужені у Вінницького облводоканалу Кістіон побудував елітний маєток.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Румунії оголосили загальнонаціональну епідемію кору

     • 31548 переглядiв