ukenru
swedbank-zamishaniy-u-skandali-z-groshima-yanukovicha-vidstoroniv-direktora

Swedbank, замішаний у скандалі з грошима Януковича, відсторонив директора

 • 8517 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Найбільший шведський банк Swedbank в четвер звільнив виконавчого директора (CEO) Біргітт Боннесен незадовго до його річних зборів акціонерів на тлі скандалу з відмиванням грошей, передає УНН з посиланням на Reuters.

Так, Боннесен неодноразово заявляла, що впевнена в зусиллях банку по боротьбі з відмиванням грошей і що Swedbank повідомив про підозрілі операції владі.

Але в останні кілька днів інвестори стали критично ставитися до вирішення цього питання з боку Swedbank. Інвестори розкритикували Боннесен за її відповіді на звинувачення. Їхнє невдоволення досягло апогею в середу після того, як Шведське управління з економічних злочинів вирішило розширити розслідування щодо Swedbank, включивши в нього звинувачення в шахрайстві.

"Події останніх днів створили величезний тиск на банк. Тому рада директорів вирішила відсторонити Біргітт Боннесен з посади", - заявив у четвер голова правління Swedbank Ларс Ідермарк.

Swedbank також повідомив, що фінансовий директор Андерс Карлссон був призначений виконуючим обов'язки генерального директора в четвер, і він буде продовжувати виконувати свої обов'язки фінансового директора до подальшого повідомлення. Банк також повідомив, що почав пошук нового виконавчого директора.

Як повідомляв УНН, у кінці лютого головна телерадіокомпанія Швеції повідомила, що колишній президент України Віктор Янукович використав рахунок у балтійському відділенні найстарішого банку Швеції Swedbank для виведення грошей з країни.

Згідно з інформацією шведських ЗМІ, Swedbank замішаний у скандалі з відмиванням 230 мільярдів доларів Danske Bank.

Нагадаємо, раніше, 19 вересня минулого року, найбільший банк Данії Danske Bank заявив про витік через транзакції більш ніж 230 млрд доларів США через філії банку в Естонії.

Українські Національні Новини

Новини Світу