Також наголошується, що в порівнянні з 2014 роком світове виробництво м'яса бройлерів зросло на 2,9 млн тонн. За три роки (2016-2013 - ред.) виробництво продукту в світі виросло на 5,2 млн тонн.
Україна не відстає від світової тенденції. За підрахунками вчених Інституту аграрної економіки, на відміну від інших сільськогосподарських тварин, поголів'я домашньої птиці в 2017 році не зменшилася проти рівня 2016 року.
"У 2017 році тільки обсяг вирощування птиці в сільгосппідприємствах мав позитивну динаміку + 4,7% проти 2016 року", - повідомив завідувач Інституту Леонід Тулуш.
А в 2018 році курка буде займати половину м'ясного раціону українців. Такий прогноз зробили вчені, виходячи з цінової доступності курятини в порівнянні з іншими видами м'яса, і підсумками минулого року.
"Якщо роздрібна ціна м'яса птиці (тушки) в грудні 2017 року становила в середньому 53,91 грн/кг, то свинина з кісткою (відруби стегна) коштувала 93,00 грн/кг, а свинина без кістки - 113,46 грн/кг", - повідомила старший науковий співробітник відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Світлана Пашко.
В середньому яловичина і свинина були дорожче м'яса курей в тушках в 1,7-2,2 рази. Такий ціновий розрив і зумовив збільшення споживання м'яса птиці, вважає експерт.
Нагадаємо, в 2017 році курка стала найбільш затребуваним м'ясним продуктом в Україні.