svidki-rozsliduvannya-vtruchannya-trampa-u-vibori-mogli-zbrekhati-pid-prisyagoyu

Свідки розслідування втручання Трампа у вибори могли збрехати під присягою

 • 485419 переглядiв

Деталі

Спеціальне Велике журі також дійшло висновку, що на виборах не було широко розповсюдженої фальсифікації, незважаючи на заяви Трампа про те, що голосування було сфальсифіковане проти нього, і подало прокуратурі рекомендації щодо можливих звинувачень у втручанні у вибори, йдеться у документі.

Ці рекомендації за звинуваченням — поряд з основною частиною звіту — поки що залишаються закритими відповідно до постанови судді, залишаючи відкритим питання про те, чи може Трамп чи хтось зрештою постати перед судом.

За словами його адвокатів, Трамп, який претендує на висування в президенти від республіканців у 2024 році, не був викликаний до суду як свідок і не постав перед Великим журі.

Серед 75 свідків, які дали свідчення під присягою, були близькі союзники Трампа, такі як адвокат Руді Джуліані та сенатор-республіканець США Ліндсі Грем, а також високопосадовці штату Джорджія, включаючи губернатора-республіканця Брайана Кемпа.

"Більшість членів Великого журі вважає, що лжесвідчення могло бути здійснене одним або кількома свідками, які дали свідчення перед ним", — йдеться у звіті, додаючи, що прокурори мають розглянути відповідні звинувачення.

В оприлюднених у четвер витримках — лише п'ять сторінок — не називалися конкретні свідки та не звинувачувалися якісь особи у скоєнні злочинів.

За лжесвідчення в штаті Джорджія передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від одного до десяти років.

2 січня 2021 року Трамп зателефонував головній посадовій особі Джорджії на виборах Бреду Раффенспергеру і заявив, що результати виборів були сфальсифіковані. До мережі потрапив запис розмови.

"Я просто хочу знайти 11 780 голосів, що на один більше, ніж у нас, щоб ми виграли штат", - сказав Трамп, маючи на увазі перевагу в 11 779 голосів, з яким переміг Байден.

Через чотири дні натовп прихильників Трампа штурмував Капітолій США в невдалій спробі перешкодити Конгресу підтвердити перемогу Байдена.

Додамо

Трамп продовжує стверджувати, що вибори 2020 року були вкрадені в нього внаслідок масових фальсифікацій під час голосування.

Розслідування в Джорджії є одним із кількох, включаючи окремі розслідування Міністерства юстиції США щодо зберігання Трампом секретних матеріалів після звільнення з посади, а також його спроби анулювати результати виборів 2020 рок.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Протягом дня ворог обстріляв 7 громад Сумщини

     • 453773 переглядiв