ukenru
suprun-poyasnila-yaku-dopomogu-patsiyenti-z-chervono-spisku-otrimayut-bezkoshtovno

Супрун пояснила, яку допомогу пацієнти з "червоного списку" отримають безкоштовно

 • 9460 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Пацієнти, які не уклали декларацію зі своїм сімейним лікарем і потрапили у так званий "червоний список", зможуть отримувати безкоштовно лікування в екстрених і невідкладних випадках. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Щодо тих пацієнтів, які ще не мають декларації з сімейним лікарем, але вони будуть мати, надання допомоги у невідкладних станах, надання екстреної допомоги – будь-яка ситуація, яка потребує негайної допомоги, далі буде надана, а ті, які приходять до сімейного лікаря, мають підписати декларацію", - пояснила Супрун.

За її словами, у будь-якій країні необхідна реєстрація пацієнтів, щоб у МОЗ знали, "куди гроші передавати".

При цьому, Супрун додала, що наразі декларації підписали близько 27 млн пацієнтів в Україні, а лікарні, які співпрацюють за реформою, вже отримують більше фінансування.

Нагадаємо, наприкінці березня Міністерство охорони здоров'я повідомило, що з 1 квітня припинить фінансування послуг у закладах первинної ланки тим пацієнтам, які не уклали декларацію зі своїм сімейним лікарем.

Українські Національні Новини

Політика