ukenru
sudi-dosi-ne-rozglyanuli-blizko-pivsotni-sprav-nabu-i-sap

Суди досі не розглянули близько півсотні справ НАБУ і САП

 • 9109 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Стосовно 47 випадків, в яких НАБУ завершило розслідування, досі не відбулись судові засідання. Про це повідомили у прес-службі НАБУ, передає УНН.

"У 47 випадках з-поміж 192 справ, в яких детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальні акти або клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності до судових інстанцій, не відбулося навіть підготовче засідання", - зазначили у прес-центрі.

У НАБУ наголосили, що майже 2,5 роки у справі щодо завдання збитків ПАТ "ДПЗКУ" засідання переносяться з різних причин. З грудня 2016 року служителі Феміди не дослідили жодного доказу.

Як повідомляв УНН, Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування стосовно представника міжнародного зернотрейдера, причетного до завдання 60 млн дол. збитків ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” (ДПЗКУ). 11 лютого 2019 року підозрюваному та стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

Також у прес-центрі зауважили, що у провадженні щодо розкрадання коштів «Запоріжцивільпроекту» 19 березня 2019 року знову перенесено підготовче засідання. Наступне призначили майже за 4 місяці — на 9 липня 2019 року.

В той же час у НАБУ відмітили нетиповий для справ щодо топ-корупції швидкий судовий розгляд так званої "справи заводу "Краян". З листопада 2018 року засідання призначаються регулярно і станом на квітень 2019 року:

  • пред'явлені прокурорами та досліджені судом письмові докази у 66 томах;
  • допитано понад 100 свідків;
  • стороною захисту подані докази.

Як повідомляв УНН, Одеська міська рада майже рік не повертає до бюджету 95 млн грн., переплачені під час купівлі будівлі "Краян".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП