sud-zoboviazuie-upts-mp-zvilnyty-mykhailivsku-tserkvu-u-pereiaslav-khmelnytskomu

Суд зобов’язує УПЦ МП звільнити Михайлівську церкву у Переяслав-Хмельницькому

 • 20832 переглядiв

Північний апеляційний господарський суд Києва зобов'язав Українську Православну Церкву Московського Патріархату залишити Свято-Михайлівський храм у Переяславі-Хмельницькому, підтвердивши попереднє рішення суду.

Сьогодні Північний апеляційний господарський суд виніс рішення, згідно з яким українська православна церква Московського патріархату повинна звільнити приміщення Михайлівської церкви у Переяслав-Хмельницькому на Київщині. Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики, яке виступало третьою стороною у цій справі, передає УНН.

Деталі

20 липня Господарський суд Київської області задовольнив позов Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав" та зобов’язав Релігійну громаду Української православної церкви Свято-Михайлівської парафії звільнити Михайлівську церкву. Стосовно цього рішення була подана апеляція, яку сьогодні суд не задовольнив.

Нагадаємо

В Україні прийнято у першому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов'язані з рф. Документ передбачає не релігійні обмеження, а припинення негативного впливу релігійної організації з центрами впливу, які знаходяться в країні, що здійснює агресію проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляційну скаргу УПЦ МП відхилили

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запустили перший у світі Food Train

     • 20147 переглядiв

    Вибухи пролунали в Херсоні - ЗМІ

     • 21157 переглядiв

    Загинув командир катера рф в окупованому Криму - росЗМІ

     • 26611 переглядiв