sud-zoboviazav-minoborony-vidrestavruvaty-budynok-aviakonstruktora-ihoria-sikorskoho

Суд зобов’язав Міноборони відреставрувати будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського

 • 38778 переглядiв

Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав міністерство оборони України відновити історичний будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського, підтвердивши його культурну цінність.

Шостий апеляційний адміністративний суд виніс рішення про те, що Будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського має бути відреставрований. Про це повідомило міністерство культури та інформаційної політики України, передає УНН.

Міноборони мають привести будівлю до належного стану шляхом здійснення консерваційних та реставраційних робіт. Будинок відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського має історичну та культурну цінність і перебуває в статусі пам’ятки історії національного значення. Наразі будинок потребує негайної реставрації

- йдеться в повідомленні МКІП.

Деталі

В червні Окружний адміністративний суд міста Києва суд зобов’язав міністерство оборони укласти з МКІП охоронний договір та привести до належного стану пам’ятку національного значення — будинок всесвітньо відомого авіаконструктора Ігря Сікорського.Проте Міноборони подало апеляцію на це рішення.

Зрештою вчора Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги, тому зокрема вимога відреставрувати об’єкт культурної спадщини набрала законної сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після майже 10 років судової тяганини: до України повернулось "скіфське золото"

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МЗС Британії викликало посла рф через хакерські атаки

     • 36475 переглядiв

    Електрозавод палає у рф: що відомо

     • 33697 переглядiв