sud-zalyshyv-bez-zmin-aresht-dlia-eksholovy-derzhaviasluzhby

Суд залишив без змін вирок ексголові Державіаслужби

 • 19287 переглядiв

Вищий антикорупційний суд залишив без змін вирок колишньому голові Державної авіаційної служби Денису Антонюку за зловживання службовим становищем, від якого постраждала авіакомпанія "Українські середземноморські авіалінії". Він отримав 3,5 роки позбавлення волі, 3 роки заборони обіймати керівні посади та штраф.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила покарання ексголові Державіаслужби  Денису Антонюку без змін у справі щодо зловживанні службовим становищем. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу НАБУ.

1 грудня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін покарання, призначене вироком ВАКС, яким колишнього державного службовця категорії "А" Антонюка Д.Ю. визнано винуватим у зловживанні своїм службовим становищем, що завдало тяжких наслідків для ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії", тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

- йдеться у повідомленні НАБУ.

Деталі

Суд першої інстанції визнав ексголову Державіаслужби винуватим у зловживанні своїм службовим становищем в інтересах ПрАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", внаслідок чого були скасовані заплановані рейси за маршрутом "Київ-Тегеран-Київ" іншої авіакомпанії "Українсько-середземноморські авіалінії", що спричинило наслідки для неї тяжкі наслідки.

Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років 6 місяців тюрми колишнього голову Державної авіаційної служби з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк 3 роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців

-зазначається у повідомленні НАБУ.

Доповнення

Колишній очільник Державіаслужби обвинувачується у зловживанні своїм службовим становищем в інтересах ПрАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", що завдало збитків авіакомпанії ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії"  у понад 750 тис. гривень.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Суд залишив без змін вирок ексголові Державіаслужби

     • 19287 переглядiв

    Нардеп Шпенов складає мандат

     • 21622 переглядiв