ukenru
sud-vpershe-oshtrafuvav-rosiyanina-za-nepovagu-do-vladi

Суд вперше оштрафував росіянина за неповагу до влади

 • 12931 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У Росії Чудовський районний суд Новгородської області оштрафував на 30 тисяч рублів жителя міста Мала Вішера, що стало першим випадком застосування статті про неповагу до органів влади в Росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт відомства.

"Судом встановлено, що 31 березня 2019 року К., перебуваючи вдома в місті Мала Вішера розмістив в мережі інтернет у відкритому доступі два записи з інформацією в непристойній формі, яка ображає людську гідність і громадську мораль і висловлює явну неповагу до суспільства, держави, органів, що здійснюють державну владу в РФ", - йдеться в повідомленні суду.

Обвинувачений, судячи з матеріалів ЗМІ, розмістив у соціальній мережі "Вконтакті" запис "Путін - казковий (матюк)" і графічне зображення президента Росії.

Раніше УНН повідомляв, що Держдума РФ прийняла закон про штрафи і арешти за образу влади і державних символів в інтернеті. Закон про відповідальність за образу влади і держсимволів передбачає максимальний штраф в розмірі 300 тисяч рублів або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Українські Національні Новини

Новини Світу